Emite conţinut

Arta digitala

Aparatele de fotografiat digitale au capacitatea de a stoca numeroase informatii despre o fotografie, precum tipul lentilelor si al diafragmei folosite sau viteza ISO. In momentul in care o imagine este uploadata pe computer exista riscul ca o parte din aceste informatii sa fie pierdute. Din fericire, insa, exista posibilitatea recuperarii acestor informatii, complexitatea procesului variind in functie de cantitatea de date pierduta.

Se intampla adesea ca atunci cand faceti o fotografie, aceasta sa nu iasa perfcta sau atat de clara precum v-ati dori. Acest lucru se datoreaza unei game vaste e factori. Cel mai adesea, insa, acest fenomen este produs bruierea imaginii. Din fericire tot ceea ce aveti nevoie pentru corectarea fotografiilor bruiate este un computer si programul Photoshop.

Folosirea DVD-urilor a inflorit incepand cu anul 1995 cand au fost introduse pe piata. Astfel, DVD-urile reprezinta forma standard de stocare a filmelor sau a colectiilor media de dimensiuni mari. Capacitatea normala a unui DVD este de 4.7 gigabiti, iar producatorii sustin ca durata acestora de viata este de 20 pana la 250 de ani. Puteti reduce colectia personala de DVD-uri, vanzandu-le, donandu-le sau folosind programe gratuite pentru a copia informatia inscrisa pe acestea, pe un hard drive.

Datarea este folositoare pentru cei care vor sa isi aminteasca momentul realizarii fiecarei fotografii. Uneori insa, data imprimata pe fotografii poate strica aspectul general al acesteia. Din fericire indepartarea datei de pe o fotografie poate fi realizata cu usurinta folosind un program pentru editarea imaginilor.

Realizarea imaginilor folosind programe pentru desenat este o activitate amuzanta si usoara, ce permite realizarea unor imagini eliminand riscul de patare a diverselor obiecte de mobilier din casa. Profesionistii folosesc aceste programe pentru a realiza opere de arta grafice in vederea tiparirii lor pe hartie. Copiii si incepatorii, in schimb, utilizeaza aceste programe pentru a invata tehnici esentiale de desen. Programele de desen sunt extrem de vaste, dintre care Microsoft Paint, este incorporat in pachetul de programe oferit impreuna cu sistemul de operare Windows. Pentru programe de acest gen dar cu un grad mai mare de complexitate puteti opta pentru Corel Photopaint, Paint Shop Pro sau Adobe Photoshop.

Realizarea propriei semnaturi pentru forumuri este o varianta amuzanta de a va exprima creativitatea, abilitatile artistice si personalitatea. Daca detineti un program precum Adobe Photoshop, Corel Paint Shop Pro sau GIMP, aveti posibilitatea sa invatati sa realizati propria semnatura.

Convertirea filmelor in desene animate poate fi un proces destul de migalos si anevoios, intrucat necesita indepartarea detaliilor, prin selectarea marginilor si transformarea culorilor si a detaliilor in linii si umbre largi. Programele de ultima generatie, precum Adobe After Effects si Autodesk Visual Effects au plug-inuri puternice pentru realizarea efectului dorit. Cu toate acestea filmele pot fi convertite in desene animat folosind programul Adobe Photoshop.

Atunci cand faceti fotografii in medii slab luminate, fara a folosi blitul, valoarea ISO este mai mare, iar viteza de declansare este cat mai mica, fapt care poate duce la aparitia zgomotului de imagine. In ceea ce priveste arta fotografica, zgomotul reprezinta aparitia unor pete de dimensiuni foarte mici (asemanatoare pistruilor), care nu numai ca distrag atentia privitorilor, ci scad si calitatea fotografiei. Aparatele de fotografiat DSRL de ultima generatie permit setarea unei valori ISO mai mari fara aparitia zgomotului de imagine. Deasemenea, unii producatori de aparate de fotografiat au inclus dispozitive speciale pentru reducerea acestui efect vizual nedorit. In cazul in care nu detineti aparate de fotografiat de ultima generatie exista cateva metode de a reduce zgomotul de imagine.

In realizarea filmelor si a fotografiilor, iluminarea subiectului din trei directii este o tehnica de baza, utilizata pentru a adauga dimensiune imaginii prezentate. Desi aceasta tehnica poate fi intrebuintata pentru a lumina mai mult de un subiect din fotografie, pasii prezentati in acest articol explica modul de evidentiere a unei singure persoane sau a unui singur subiect intr-o fotografie.

Realizarea unor opere de arta cu ajutorul caracterelor tipografice dateaza inca de la inceputurile tipografiei, primul concurs de acest gen fiind organizat in anul 1890. Odata cu descoperirea in cresterea popularitatii computerelor personale, aceasta forma de arta a primit denumirea de ASCII.