Emite conţinut

Contabilitate

Pentru multe afaceri, inventarul reprezinta o cheltuiala mare. Gestionarea corecta a stocurilor ajuta la reducerea costurilor de inventar si asigura in firma mentinerea unei evidente exacte pentru fiecare produs. Un formular de inventar este un instrument de baza pentru acest proces. Fiecare formular permite unui angajat sa completeze informatii specifice, astfel incat proprietarii si managerii sa determine exactitatea cifrelor din inventar. Companiile pot permite angajatilor sa scrie de mana formulare de inventar sau sa le imprime cu ajutorul unui formular standard sau a unei foi de calcul.

Facturile cu TVA arata valoarea TVA-ului platit.

Taxa pe valoarea adaugata (TVA) este un tip de impozit de consum perceput in Europa. O factura cu TVA este o factura emisa pentru cumparatori care afiseaza informatii de care acestia au nevoie pentru a li se rambursa TVA-ul de catre guvern. Exista cerinte foarte clare pentru ceea ce trebuie sa fie indicat pe o factura cu TVA, inclusiv numele complet, adresa si numarul pentru TVA ale entitatii care a furnizat bunuri sau servicii. Calcularea corecta a TVA-ului pe facturi este esentiala pentru operatiunile unitare si pastrarea unei evidente clare.

Alocarea unor anumite sume din buget este un proces obisnuit in contabilitatea de gestiune. Bugetele ajuta afacerile in planificarea si in controlul costurilor si a veniturilor. In cazul in care  cheltuialile depaseste bugetul intr-o luna, atunci prin administrare se pot elucida cauzele care au dus la aceste variatii. Bugetele ajuta managerii sa depisteze aspectele problematice care au nevoie de atentie, cum ar fi venituri mai mici decat era de asteptat, ceea ce ar putea insemna reducerea cheltuielilor, chiar daca acestea se incadreaza in buget.

CV-urile evidentiaza realizarile dumneavoastra profesionale.

Un curriculum vitae,sau altfel spus CV-ul, este o prezentare mai detaliata a profilului dumneavoastra academic si profesional decat a unui rezumat. Acesta include mai multe dintre realizarile si  abilitatile dumneavoastra  decat cele care incap intr-un rezumat de o pagina. CV-urile sunt examinate si impartite de catre angajatori in doua categorii: acceptate si respinse , de multe ori in mai putin de douazeci de secunde. Aceste sfaturi va pot ajuta ca CV-ul dumneavoastra sa ajunga in categoria CV-urilor  persoanelor care vor fi chemate la un interviu.