Emite conţinut

Acvarii

Exista peste 200 de varietati de meduze si pot fi gasite atat in apa dulce, cat

Meduzele au o multime de culori variind de la alb translucid, la nuante mai vii, de albastru si roz. Un experimentat poate crea un acvariu cu o varietate de tipuri de meduze, de culori diferite. Cu toate acestea, meduzele pot fi o provocare, din punctul de vedere al îngrijirii, astfel încât un acvariu care influenteaza starea de spirit a meduzelor, ar trebui sa fie creat cu grija si atentie la detalii.

Aproape oricine poate construi un acvariu etans din plexiglass acrilic.

Beneficiile unui acvariu acrilic fata de cele ale unui acvariu traditional din sticla sunt destul de atragatoare; din ce in ce mai multi pasionati de acvarii fac acest schimb si isi realizeaza cu mestesug acvarii frumoase din plexiglass acrilic. Poate ca, la inceput, crearea unui acvariu personalizat din plexiglass  pare o sarcina coplesitoare, dar majoritatea oamenilor pot construi acvariul lor de vis cu doar cateva materiale speciale, practica si instruire. Cu un pic de timp si rabdare, acvariul dumneavoastra din plexiglass poate sa ajunga sa depaseasca maretia si durabilitatea unui acvariu traditional din sticla.

Puteti crea mulaje din silicon pentru diverse obiecte.

Puteti reproduce cu usurinta un obiect de nenumarate ori daca ii creati un mulaj. Puteti folosi silicon sau cauciuc pentru a face mulajul si aproape orice obiect mic ca element pe care vreti sa il reproduceti. Oamenii au folosit aceasta tehnica pentru a turna figurine, replici miniaturale ale animalelor si chipuri sau alte parti ale corpului. Odata ce ati facut o matrita, puteti turna lutul sau ipsosul de Paris in mulaj si apoi lasati-l sa se usuce pentru a capata forma respectiva. Aveti posibilitatea sa utilizati un mulaj de nenumarate ori.

Filtrele canistra sunt ideale pentru acvariile mari ca acesta.

Filtrele canistra sunt optiuni bune pentru proprietarii de acvarii mari datorita capacitatii lor de a filtra cantitati mari de apa si lipsei de componente plasate in acvariu, lucru care elimina probleme ca lipsa de spatiu in acvariu, cum s-ar fi intamplat in cazul folosirii filtrelor traditionale care se agata. Filtrele canistra functioneaza prin aspirarea apei printr-un singur tub, urmata de filtrarea ei intr-un mecanism extern si deversarea apei curate inapoi in acvariu printr-un tub de iesire. Instalarea unui filtru canistra pentru un acvariu de apa dulce nu este o sarcina dificila si necesita doar cateva minute.

Echilibrul pH-ului dintr-un acvariu trebuie realizat in functie de speciile de p

pH-ul este o marime care indica alcalinitatea sau aciditatea apei si se citeste ca o valoare adimensionala, bazata pe o scara care variaza de la 1, valoare care indica aciditate maxima, pana la 14, care reprezinta alcalinitate maxima. Valoarea 7, la mijlocul intervalului, indica un mediu neutru. Aceasta scara, care este logaritmica, reprezinta concentratia ionilor de hidrogen in apa si modificarea pH-ului cu o unitate reflecta ca, de fapt, concentratia ionilor de hidrogen s-a marit de 10 ori. Deoarece pestii urineaza in apa din acvariu, pH-ul scade intotdeauna si trebuie readus la valorile optime folosind solutii tampon speciale.

Filtrele de peşte elimina deseurilor metabolice din acvariu.

Peştele produce deşeuri metabolice sub forma de urina, fecale şi dioxid de carbon. Filtrele acvariului elimina acest material organic acumulat şi ii permite proprietarului sa păstreze peştii sănătoşi, pentru perioade lungi de timp. Filtrele acvariului conţin, în general, un material mecanic de filtru , cum ar fi filtrul de lână, care capteaza bucati mari de detritus şi descompune vegetaţie acvatică. Filtre conţin, de asemenea, un material chimic de filtru, cum ar fi cărbunele, care inglobeaza moleculele deşeurilor metabolice ale peştelui. Aceste deşeuri sunt apoi eliminate din acvariu, atunci când carbunele este alimentat. Filtrul material se uzeaza odata cu utilizare continuă şi filtrele de apă dulce pot fi reutilizate după ce materialul continut de filtru este înlocuit.

Acrilul se zgarie usor, deci e nevoie de multa grija atunci cand construiti sau

Acvariile din acril nu se crapa la fel de uşor ca cele din sticlă. Acestea sunt, de asemenea, mai uşoare decât toate acvariile din sticlă şi, prin urmare, sunt populare in randul acvaristi.Cu toate acestea, acrilul se zgarie uşor, astfel încât este nevoie de grija când construiti şi utilizati acest tip de acvariu. Acrilul are acelaşi indice de refracţie ca si apa, astfel încât există distorsiuni minime in aceste acvarii, iar mărimea şi culoarea peştilor dumneavoastra rămân cele reale. Deşi cei mai multi vanzatori din magazinele cu animale de companie au pe stoc acvarii personalizate, din acril, construirea unui acvariu din acril, la domiciliu va asigura că bazinul este exact aşa cum aveţi nevoie să fie.

Multi oameni decid sa cumpere pesti ca animale de companie, gandindu-se ca este usor sa aiba grija de acestia. Detinerea unui acvariu de apa dulce poate sa fie un hobby care aduce multe satisfactii, benefic pentru sanatatea dumneavoastra, precum si un obiect atractiv in casa . Cu toate acestea, trebuie sa va informati si sa respectati o rutina de intretinere pentru a asigura un mediu sanatos pentru pestii dumneavoastra.

Curatati algele dintr-un acvariu pentru a pastra pestii sanatosi.

Algele cresc în cazul în care lumina si fosfatii sunt prezenti, iar, în acvariile marine, ambele sunt abundente, facând inevitabila cresterea algelor. În cazul în care cresterea algelor persista, ele consuma nutrientii de care plantele si pestii au nevoie pentru a supravietui, ceea ce face necesara îndepartarea algelor. În timp ce îndepartarea chimica poate afecta viata plantelor si a pestilor dintr-un acvariu, exista metode de întretinere periodica precum umplerea acvariului cu anumiti pesti si ajustarea materialelor din interiorul acvariului, pentru a-l curata si a reduce aparitia acestora.

Tevile din PVC pot fi folosite ca structuri în realizarea unui peisaj acvatic, c

Peştele marin şi animalele nevertebrate, cum ar fi caracatita şi crabii, au nevoie de gauri în care acestea se pot adăposti. Tevile din PVC,asezate pe pietrişul dintr-un acvariu, sunt ideale pentru acest scop. Tevile din PVC pot fi lipite împreună pentru a forma structuri, pe care rocile naturale pot fi aranjate. Acest tip de structura ridică pietrele de pe pietrisul aflat in partea de jos a unui acvariu si permite îmbunătăţirea circulatiei apei. Prin ridicarea rocilor din nisip, veti împiedica formarea punctelelor moarte sub stâncă, unde alimentele neconsumate şi alte resturi se pot acumula. Prin acoperirea ţevii din PVC cu nisip, conducta este camuflata şi are un aspect mai natural.