Emite conţinut

Afectiuni si infectii la pisici

Sindromul de colon iritabil la pisici poate fi gestionat cu diete.

BID, sau boala intestinala inflamatorie la pisici, este echivalent cu boala intestinala inflamatorie la om. Cauzata de un raspuns imun hiperactiva, iar în unele cazuri, sistemul imunitar ataca celulele sanatoase ale tractului digestiv si determina varsaturi si diaree, letargie, pierdere în greutate si anemie. În alte cazuri, cauza este bacteriana. Bacteriile daunatoare colonizeaza intestinul sau colonul animalelor si sistemul imunitar raspunde, provocând aceleasi simptome. Dieta joaca un rol important în gestionarea SCI, deoarece este cheia în reducerea inflamatiei tractului digestiv.

Exista mai multe cauze si tratamente pentru o pisica care stranuta.

Stranutul pisicilor poate fi de tip infectios si de tip non-infectios. Stranutul infectios poate fi cauzat de bacteriile si virusii care invadeaza corpul pisicii dumneavoastra, provocand boli. Stranutul non-infectios este cauzat de alergii, de produsele de uz casnic inhalate, de o predispozitie genetica la problemele nazale, la obiectele straine introduse in nas si de dintii cu abces. Tratamentul felinelor care stranuta depinde de tipul si cauza stranutului.

Atunci cand pisica dumneavoastra are o infectie a tractului urinar vor aparea si

Pisicile dezvolta probleme urinare din cauza cristalelor formate in tractul urinar. Aceste cristale pot provoca dureri, iar infectia va trebui tratata de catre un medic veterinar. Pisicile cu o asemenea afectiune vor incerca sa urineze frecvent, dar fara succes. Acestea pot, de asemenea, sa urineze cu sange si sa inceapa sa urineze in alte locuri decat in litiera. Medicul veterinar poate diagnostica corect o infectie a tractului urinar si poate prescrie pisicii dumneavoastra un medicament sau un tratament adecvat.

Tratati-va pisica adecvat atunci cand se accidenteaza.

Pisicile sunt adesea descrise ca avand noua vieti, dar acest lucru nu inseamna ca ele nu se pot accidenta. O pisica cu un spate accidentat poate merge ciudat, arcuita de spate, miauna atunci cand se misca sau ramane intepenita. Daca este accidentata grav, pisica ar putea sa nu se miste deloc.  Astfel de vatamari pot fi inspaimantatoare, dar se pot trata, cu putin efort.