Emite conţinut

Cai si intretinerea cabalina

Caii au suficienta forta ca sa traga o grapa.

O grapa este un instrument agricol, care este utilizat pentru a ara si a cultiva pamântul peste care este târât. Pregatirea solului în acest mod este necesara pentru producerea de produse sanatoase, dar este, de asemenea, o sarcina ce necesita fortei de munca intensiva, care poate fi obositoare si de lunga durata. O modalitate eficace de a reduce efortul si timpul pe care le implicati în procesul de cultivare este de a avea cai care sa duca grapa în spatele lor, pentru a pregati solul. Pentru a determina calul sa traga grapa, va trebui sa il antrenati mai întâi.

Caii pot mosteni o fragilitate psihologica.

Probleme de comportament vor aparea la cai din diverse motive si sub o varietate de circumstante. În timp ce majoritatea cailor se comporta bine, unii dezvolta tendinte nevrotice, vicii si obiceiuri proaste datorate manipularii necorespunzatoare, a tratamentului, a experientelelor anterioare sau a antrenamentului gresit. Unii, cu toate acestea, pur si simplu mostenesc genetic o fragilitatea psihologica. Din fericire, exista mai multe strategii care pot fi utilizate pentru a preveni, gestiona, sau vindeca trasaturile unui comportament instabil si a obiceiurilor expuse de unii cai. Când le corectati comportamentului sau ii pedepsiti, asigurati-va ca pedeapsa "se potriveste cu fapta," ca sa spunem asa.

Tunderea, sau taierea cozii unui cal poate contribui la imbunatatirea aspectului

Este nevoie de mult efort pentru a intretine aspectul ingrijit al unui cal de expozitie. Coama este in general pieptanata pentru a o pastra ingrijita si curata, dar tunderea cozii unui cal include taierea parului pesntru a o pastra bine intretinuta si deasa. Este un proces destul de simplu sa tundeti o coada de cal, dar trebuie sa aveti grija pentru a evita sa taiati prea mult par.

Un ham trebuie ajustat corespunzator sarcinii pe care o are calul de dus.

In ultimii ani, animalele de tractiune au fot folosite atat pentru agricultura, cat si pentru recreere. Din pacate, educatia în exploatarea si utilizarea cailor nu mai este atat de larg raspandita cum a fost atunci când caii reprezentau mijlocul principal de transport. Prinderea unui ham si ajustarea acestuia în mod corespunzator sunt lucruri vitale pentru confortul si capacitatea de lucru a unui cal, asa ca este important sa învatam cum sa facem acest lucru în mod corect, inca de la început. Un ham prost ajustat poate provoca leziuni dureroase din cauza exploatarii.

O zabala reglata corespunzator, va imbunatati performantele calului.

Prea des oamenii recurg la zabale severe gândindu-se ca acestea le va oferi mai mult control asupra cailor. O zabala nu este un substitut pentru un antrenament bun si nici pentru un capastru reglat în mod corespunzator. Ar trebui sa utilizati zabala pentru a comunica cu calul tau, nu pentru a-l controla. Ar trebui sa fie cât mai usoara posibil. O zabala este usoara, nu exercita o presiune asupra colturile gurii calului dumneavoastra atunci când trageti haturile. Piesa bucala este rupta sau alcatuita din doua jumatati, imbinate la mijloc.

 Fixarea corecta a cuielor este vitala atunci cand potcoviti un cal.

Asezarea corecta a cuielor într-o potcoava reduce semnificativ sansa de a avea un cal schiop, sau unul care sa se confrunte cu alte dificultati, cum ar fi ruperea copitei. Copita corect taiata si montarea potcoavei este vitala. Acest lucru permite calului sa aterizeze cu picioarele pe sol, la acelasi nivel, sporind astfel confortul si performanta calului. Tehnicile potrivite potcovirii, ajuta membrele sa absoarba socurile în mod egal.

In mod traditional, fiecare potcoava este batuta in cuie in copita, pentru a o f

Este important să aveti grijă de copitele unui cal deoarece acestea sunt mai puţin probabil sa fie tocite in mod constant de-a lungul călătoriei, asa cum s-ar intampla în sălbăticie. Montarea potcoavelor este o metodă eficientă pentru protejarea peretilor si degetele de la copite. Este important ca montarea sa fie efectuata corect, iar multi proprietari de cai merge la un potcovar profesionist, pentru a realiza acest lucru. În cazul în care calul dumneavoastra este blajin si va va lasa sa-i ridicati fiecare copita cu uşurinţă, poate doriţi sa potcoviti calul singur. Potcoavele ar trebui să fie schimbate apoi la fiecare şase săptămâni pentru a permite copitelor să fie pilite. Păstrarea calul nepotcovit sau montarea incorecta a potcoavelor poate duce la schiopatarea calului.

Fiind mereu la curent cu modul de dezvoltare al fetusului, ii puteti salva viata

Medicii veterinari afirma ca perioadele normale de gestatie la iepe sunt cuprinse între 330 si 340 zile, sau, în jur de 11 luni. În acest timp, numerosi factori pot duce la punerea in primejdie a fatului ecvin si pot determina daca un mânz va trai sau va muri in uter. Hipoxia, lipsa de oxigen pentru fat, poate fi letala, de obicei, ducand la scaderea batailor inimii fatusului, afirma medicul veterinar Jon Palmer, de la Universitatea din Pennsylvania. Proprietarii de cai si crescatorii trebuie sa învete cum sa asculte intervalele batailor inimii pentru cordului fetal la iepele gestante pentru a evita orice potentiale probleme, salvand, astfel, vietile mânjilor.

O zabala este o unealta folositoare in antrenarea calului dumneavoastra, atunci

Zabalele sunt de obicei folosite ca dispozitive de instruire, pentru a ajuta caii tineri sa se obisnuiasca sa fie controlati. Ele sunt utile pentru ca gura unui cal tânar poate fi prea sensibila. Puteti lega o zabala improvizata si haturi, atunci când o zabala nu este disponibila. Ar fi benefic sa realizati zabala, înainte de a fi necesara; acest lucru va economisi timp atunci când zabala este cu adevarat necesara si nu va frustra un cal timid, deoarece veti realiza acest lucru intr-un timp foarte scurt.

Echitatia ar trebui sa fie o activitate placuta atat pentru cal, cat si pentru c

Echitatia ar trebui sa fie o activitate placuta atat pentru cal, cat si pentru calaret. Pregatirea si grija acordata sigurantei sunt necesare în asigurarea unei plimbari comfortabile. Din pacate, se pot întâmpla accidente, care sunt dincolo de controlul nostru. O potcoava cazuta poate fi o problema, daca va aflati la echitatie, departe de casa. Caderea unei potcoave ar putea provoca schiopatatul calului, în special pe un teren accidentat. Cu toate acestea, cu putina inventivitate si ingeniozitatea, aveti posibilitatea sa strângeti potcoava, într-o situatie de urgenta, pâna ce calul poate fi dus la un potcovar cu experienta.