Emite conţinut

Caini si catei

Dresarea unui caini necesita oferirea unei recompense indiferent daca aceasta ia forma unei laude sau a unei gustari. Si chiar si atunci cand cainele dumneavoastra asculta comenzile oferite, este bine ca din cand in cand acesta sa primeasca o gustare. In consecinta stapanii de animale pot sa achizitioneze gustari pentru caini de la orice magazin pentru animale. Exista, insa, riscul ca acestea sa aiba un continut bogat in conservanti. Pentru a evita problemele de sanatate cauzate de acesti conservanti este bine sa realizati chiar dumneavoastra gustari deshidratate pentru caini, continand carne de vita. Folositi un aparat de deshidratare sau propriul cuptor pentru a gati incet carnea, urmand ca aceasta sa fie depozitata in recipiente vidate.

Capusele sunt arahnide din familia Dermacentor Andersoni. Capusele adulte au 4 perechi de picioare, dar nu au antene. Acesti paraziti stau pe iarba sau alte plante in asteptarea unei posibile gazde. Intrucat capusele nu pot zbura sau sari, ci se tarasc, acestea se ataseaza de oameni sau animale de dimensiuni medii, asa cum sunt cainii. Indepartarea capuselor de pe cainele dumneavoastra este extrem de importanta intrucat acesti paraziti pot transmite o serie de boli severe.

Capusele sunt paraziti cu 8 picioare, avand un aspect asemanator paianjenilor. Capusele se hranesc in general cu sangele gazdei, atacand atat animale cat si organismul oamenilor. In consecinta este foarte important sa recunoasteti la timp simptomele acestei infectii. Capusele devin latente in perioada in care digera sangele extras din organismul gazdei, aceasta perioada variind de la cateva zile pana la cateva saptamani. Capusele sunt considerate paraziti extrem de periculosi intrucat pot raspandi afectiuni extrem de grave precum febra patata a muntilor stancosi sau tularemia.

Problemele de comportament ale cainelui dumneavoastra sunt cele care fac diferenta intre un animal de companie pe care toata lumea il iubeste si o povara. Pentru aceasta este, insa, nevoie ca orice problema de comportament sa fie indreptata atunci cand cainele este pui. Desi obiceiurile care au fost permise pana la un moment datsunt mai greu de corectat, probleme de comportament ale cainilor adulti pot fi la randul lor rezolvate.

Principala modalitate a cateilor de a explora mediu inconjurator este botul, motiv pentru care muscatul sau apucatul lucrurilor pe care le intalnesc vine de la sine. Astfel, ceea ce trebuie sa intelegem este faptul ca muscatul si apucatul lucrurilor nu este un lucru rau, ci modul cateilor de a interactiona cu oamenii. Cu toate acestea apucatul lucrurilor, muscatul sau rosul sunt comportamente inacceptabile, motiv pentru care cainele trebuie dezvatat de la varsta fragede.

Interventia chirurgicala de castrarea este o procedura destul de simpla si rapida, ce permite cainelui dumneavoastra sa se recupereze intr-o perioada scurta de timp, cauzand un disconfort minim. In general incizia este suturata cu ata chirurgicala ce se dizolva de la sine. In acest fel nu va fi nevoie sa faceti inca o vizita la mediul specialist pentru indepartarea acesteia. Mai mult decat atat, daca in timpul operatiei cainele prezinta complicatii de orice fel, medicul veterinar va va oferi instructiunile necesare pentru ingrijirea masculului.

Desi ritualul imperecherii se manifesta in mod natural la caini, este posibil ca acestia sa nu doreasca sa se imperecheze atunci cand vreti dumneavoastra. Este posibil ca un caine tanar si fara experienta sa nu stie cum sa socializeze sau sa interpreteze semnele unei femele in calduri, lucru care va duce la un comportament agresiv din partea acestuia. In plus, in anumite situatii masculul si femela nu se vor intelege inca de la inceput, sau nu vor dori sa se imperecheze. Daca va vreti ca aceste probleme sa nu apara la cainele dumneavoastra, este recomandat sa il dresati in aceasta privinta inca de la o varsta frageda.

Multi proprietari de animale presupun, in mod eronat, ca perioada de ingrijire a unei cateluse se incheie odata cu aducerea puilor pe lume. Adevarul este, insa, ca in aceasta perioada catelusa dumneavoastra va avea nevoie de atentie si ingrijire pentru a-si recapata fortele si a-si creste puii. Astfel, in aceasta perioada raman cativa factori care pot periclita sanatatea proaspetei mamici, precum aparitia infectiilor, incapacitatea catelusei de a fata toti puii sau de a produce o cantitate suficienta de lapte. Toate aceste probleme pot fi combatute cu usurinta daca stapanul este destul de vigilent incat sa urmareasca semnele oferite de comportamentul catelusei.

Inseminarea artificiala este procesul prin care la nivelul vaginului unei femele in calduri va fi introdusa sperma colectata de la un caine adult. Respinsa de crescatorii de rase pure, inseminarea artificiala reprezinta rezolvarea problemelor aparute in timpul procesului de imperechere: masculul nu este interesat de imperechere, sau dimpotriva femela este cea ce refuza imperecherea.

Instinctul catelului dumneavoastra de a musca sau de a roade lucruri poate fi combatut prin sedinte speciale de dresaj. Conform specialistilor in acest domeniul, un astfel de comportament se manifesta in mod natural la caini, indiferent de talia sau rasa acestora. Totusi, daca acest comportament nu este corectat atunci cand cainele este pui, acesta poate deveni un animal adult agresiv. Cu rabdare si persistenta, va puteti invata animalul de casa sa nu isi foloseasca dintii atunci cand interactioneaza cu alti oameni sau cu alte animale.