Emite conţinut

Dresajul cateilor

Dresarea cainilor pentru a-si face nevoile afara este un proces extem de important, dar in acelasi timp complex. La inceput puii de caine pot fi invatati sa isi faca nevoile pe ziare sau covorase absorbante. Daca va doriti ca animalul dumneavaostra sa isi faca nevoile afara este necesar sa incepeti sedintele de dresaj cat mai repede.

Pentru a dresa un pui de pittbul sa isi faca nevoile afara acesta trebuie sa inteleaga inca de la inceput ca acest tip de comportament nu este acceptat in interiorul locuintei. Cea mai buna perioada de a incepe dresajul in acest sens este varsta de 8-10 saptamani. „Accidentele” care au loc in casa nu sunt altceva decat rezultatul problemelor in timpul dresajului. Astfel, desi cainele are nevoie de antrenament si sprijin, cel mai important lucru este ca dumneavoastra sa ramaneti consecventi.

Introducerea si integrarea unui pui de caine in familia dumneavoastra se poate dovedi un proces dificil atat pentru dumneavoastra cat si pentru noul animal de companie. In aceste conditii este vital sa incepeti lectiile de dresaj cat mai curand pentru ca puiul de caine sa isi insuseasca regulile impuse, precum si rutina casei. Conform medicilor specialisti varsta optima la care puii de caine pot fi separati de mamele lor este cea de 7 saptamani. Nu uitati, insa, ca la 9 saptamani un caine este inca foarte tanar. In consecinta la aceasa varsta este bine sa va concentrati atentia pe respectarea unor reguli simple precum si pe insusirea comenzilor de baza ca „Stai” sau „Sezi”.

Dresarea cainelui pentru a-si face nevoile acolo unde doriti dumneavoastra se poate dovedi un exercitiu destul de greu, insa cu metodele si echipamentele potrivite misiunea dumneavoastra poate fi indeplinita. Una dintre cele mai importante reguli este sa nu folositi agresiunea fizica pentru a pedepsi un pui de caine atunci cand acesta isi face nevoile in casa. In caz contrar cainele va invata sa nu isi mai faca nevoile in prezenta dumneavoastra si isi va pierde increderea in dumneavoastra.

Chihuahua sunt caini alerti si loiali care ofera stapanilor dragoste si protectie. Dresarea cainilor, astfel incat acestia sa nu isi faca nevoile in casa nu este un demers usor, insa aceasta rasa a adaugat cateva obstacole suplimentare. Chihuahua sunt caini de talie mica (chiar si atunci cand ajung la maturitate). In plus firea lor energica si curioasa face dresarea acestora un proces anevoios. In consecinta este necesar sa incepeti sedintele de dresaj imediat ce aduceti cainele acasa, tinand cont ca vezica lor urinara nu este dezvoltata in totalitate, motiv pentru care chihuahua urineaza mult mai des.

Majoritatea puiulor de ciobenesc germani sunt jucausi, prietenosi si realizeaza multe tructuri amuzante. Acest comportament dragalas se poate totusi transforma intr-un comportament nedorit daca puiul de caine nu este dresat asa cum trebuie. Cainii din aceasta rasa au temperamente dominante, motiv pentru care este necesar sa invete sa va respecte autoritatea.

Pittbulii terrieri americani, sau pittbulii, sunt animale de companie recunoscute pentru loialitatea si instinctele lor protectoare. Conform expertului in aceasta rasa de caini, Chad Zetrouer, pittbulii au fost folositi pentru lupte intre animale ca urmare a musculaturii dezvoltate caracteristice acestei rase. In consecinta, unii oameni argumenteaza ca un anumit grad de agresivitate este inca prezent in aceasta rasa. Specialisti sustin ca trebuie sa luati in considerare temperamentul rasei din care face parte cainele pentru care optati, atunci cand alegeti metodele de dresaj. Cu rabdare si perseverenta, pittbulii pot fi dresati sa nu isi faca nevoile in casa intr-un interval de timp foarte scurt.

Dresajul acasa este una dintre primele lectii oferite de crescatorii de caini animalelor de companie. In comparatie cu alte metode, dresajul cu ajutorul tarcului pentru caini reprezinta o metoda extrem de eficienta pentru dresarea unui caine acasa. In aceasta privinta nu numai inceperea dresajului la o varsta cat mai mica este importanta, si ci urmarea pasilor corecti.

Mersul la pas este una dintre cele mai importante tehnici pe care trebuie sa le invete un pui de caine. Acest lucru implica invatarea cainelui sa mearga langa dumneavoastra, fara a protesta si fara a trage de lesa. Aceasta comanda nu numai ca va face plimbarile alaturi de catelul dumneavoastra mai placute, ci il va si preveni sa fuga de langa dumneavoastra in zonele cu trafic intens, sa fuga dupa alte animale sau sa se raneasca. Pentru aceasta insa este necesar sa exersati comanda „Pas” de mai multe ori pe zi, pana cand cainele dumneavoastra si-o va insusi.

Husky este o rasa de caini sociabila si cu un comportament pozitiv, asa ca dresarea acestora ca sa se rostogoleasca ar trebuie sa fie un proces simplu si cu o durata mica, in comparatie cu dresarea terrierilor, de exemplu. Fiind o rasa de talie mare, husky sunt predispusi aparitiei artritei si a durerilor. In consecinta daca suspectati ca animalul dumneavoastra de companie se confrunta cu aceste probleme, este recomandata consultarea unui medic veterinar inainte de a incepe sedintele de dresaj.