Emite conţinut

Amenajarea gradinii si a mediului inconjurator

Fiecare gradina,fie ca e vorba de una mica,de una mare,sau pur si simplu de gradina locului in care va desfasurati activitatea,trebuie sa fie un motiv de a zambi,de a respira de a simtii!

La inceputul fiecarei primaveri fiecare persoana pasionata de intretinerea si amenajarea gradinii se grabeste la magazinele de profil pentru a achizitiona materialele necesare decorarii acestui spatiu. In afara de clasicul mulci, disponibil intr-o gama larga de culori, specialistii recomanda folosirea pietrelor decorative de culoare alba pentru a adauga structura si personalitate gradinii dumneavoastra. Acest lucru se datoreaza capacitatii sale de a reflecta lumina, punand in evidenta toate elementele din spatiul inconjurator.

Gradinile acoperite cu gazon sunt pe cat de atragatoare, pe atat de greu de intretinut si asta cu atat mai mult pentru persoanele a caror timp liber este limitat. Din fericire, exista si alte variante pentru acoperirea spatiului unei gradini, una dintre cele mai eficiente fiind pietrisul. De asemenea acest material are capacitatea de a proteja solul, de a preveni cresterea buruienilor si de a oferi un plus estetic gradinii dumneavoastra (in cazul in care folositi pietre decorative).

O curte interioara confortabila si imbietoare reprezinta un plus pentru locuinta dumneavoastra, indiferent daca aceasta este amplasata in gradina din fata sau din spatele casei. Curtile interioare sunt elemente populare in ceea ce priveste regulile de amenajare in stil european si spaniol. Dintre numeroasele stiluri disponibile s-au facut remarcate in stil mexican.

Gradinile interioare dateaza de acum 5000 de ani, fiind folosite pentru a oferi intimitate si un spatiu atractiv pentru petrecerea timpului liber.

 

Gradinile medievale erau folosite atat de persoanele de rand cat si de nobilime pentru a creste plantele medicinale, fructele si legumele necesare pentru a supravietui, precum si copaci, arbusti sau flori, toate acestea asezate in mod placut. In ceea ce priveste delimitarea acestor gradini, in general erau folosite garduri inalte din lemn sau piatra. De asemenea gradinile in stil medieval trebuie sa cuprinda iarba, dale din piatra si fantani.

Intretinerea unei curti trebuie facuta in asa fel incat sa respectati normele legale impuse de zona in care locuiti, precum si sa respectati un factor estetic. Din aceste considerente, multi dintre proprietari aleg sa isi paveze curtea din spatele casei, realizand in asa fel carari si puncte de acces catre zonele cu flori, sau dimpotriva va pot asigura un loc de parcare daca locuiti intr-o zona aglomerata.

Curtea din spatele casei este locul ideal pentru a va petrece timpul alaturi de familie si animalele de companie precum catei. In acest sens, amenajarea gradinei din spatele casei poate sa indeplineasca asteptarile dumneavoastra din punct de vedere estetic si in acelasi timp sa ofere un spatiu ideal unde catelul dumneavoastra sa creasca. Pentru a amenaja curtea din spatele casei in acest mod este recomandat sa tineti cont in primul rand de masurile de siguranta necesare, optand pentru un gard solid si inalt. De asemenea trebuie sa definiti foarte clar inca de la inceput zonele unde vor fi plantate flori si alte plante decorative.

Construirea unui acoperis pentru curtea interioara nu numai ca va ofera protectie impotriva intemperiilor, ci este si un proces extrem de simplu. In acest sens tot ceea ce aveti nevoie sunt un cadrul de lemn si tabla pentru acoperis. In cazul in care doriti sa realizati un acoperis deschis, puteti opta pentru un grilaj cu zabrele.

Includerea unei curti interioare in gradina din spatele casei poate parea un proces istovitor, cu precadere in momentul in care trebuie sa decideti care vor fi designul si materialele pe care le veti folosi. De asemenea trebuie sa hotarati inca de la inceput daca aceasta curte interioara va avea un aspect natural, astfel incat sa se incadreze perfect in peisaj. In acest caz specialistii va recomanda sa folositi materiale precum pavelele din piatra asezate pe un strat de nisip.