Emite conţinut

Ingrijirea casei

Sildurile tubulare au castigat popularitate ca urmare a structurii sale, fie pe baza unui butuc, fie cu butuc dublu, fapt care face ca montare si implicit demontarea lor sa fie extrem de usoara. In plus, spre deosebire de modelele vechi, sildurile tubulare implica un numar minim de modificari la nivelul usii unde vor fi montate.

Cele mai populare incuietori sunt cele de tipul multipunct sau broastele. De asemenea trebuie sa mentionam faptul ca desi tot mai multe tipuri de incuietori cuprind in structura lor un butuc, exista situatii cand sistemul de prindere este legat chiar de tocul usii. In acest ultim caz, modificarea topului incuietorii se poate dovedi un proces dificil, dar nu imposibil.

Incuietorile usilor sunt elemente vitale si extrem de pretioase in ceea ce priveste securitatea locuintei fiecaruia dintre noi. Cu toate acestea, indiferent acest lucru se datoreaza instalarii defectuoase, a montarii prealabile a usii in mod necorespunzator sau a intretinerii deficitare, exista situatii cand gradul de eficienta al incuietorlor poate scadea. Din fericire, ajustarea si intretinerea unui sild se poate face cu multa usurinta chiar la dumneavoastra acasa.

Daca nu sunteti siguri care sunt persoanele care detin cheile de la locuinta dumneavoastra si doriti sa remediati aceasta problema fara a schimba intregul sild, trebuie sa stiti ca in prezent cheile originale pot fi modificate usor cu ajutorul unui kit special. Cu alte cuvinte, aceasta metode permite realizarea unui set nou de chei fara a se impune inlouirea sildului.

Un sild are capacitatea de a incuia o usa printr-o pereche de suruburi filetante de otel, fixate cu ajutorul a doua suruburi mecanice. In plus, sistemul de prindere al sildurlor este realizat in asa fel incat sa se potriveasca perfect in orificiile din usile unde sunt montate. Unul dintre elementele unui sild, cu gradul cel mai mare de risc de a se uza este manerul. In cazul manerelor circulare uzate sau slabite, repatarea se poate face in doar cateva minute cu ajutorul unei surubelnite.

Incuietorile cu butuc tubular, supranumite si incuietori cu butuc cilindric, detin in prezent o popularitate crescuta pentru resedintele de lux. Butucul reprezinta partea sildului unde este introdusa cheia, putand fi inlocuita fara a fi nevoie sa schimbati intregul sistem. In aceste conditii fiecare butuc trebuie reevaluat la o perioada de 6 luni, astfel incat sa va asigurati ca acesta se afla in stare de buna-functionare.

Dulapurile nu sunt realizate doar ca spatiul de depozitare pentru haine si accesorii vestimentare, ci si pentru depozitarea altor obiecte de valoare sau fragile, motiv pentru care este recomandat sa acordati atentie sporita securizarii acestor spatii. In cazul in care dulapurile sunt vechi si nu mai detineti cheile, incuietorilor acestea pot fi inlocuite cu multa usurinta atat timp cat detineti uneltele necesare. Daca incuietoarea are o forma neregulata este preferabil sa mergeti la magazinele de specialitate pentru a gasi un element asemanator, decat sa modificati forma dulapului, si asta cu atat mai mult cu cat este vorba despre antichitati.

Inlocuind o usa de interior traditionala cu o usa cu doua canate (usa bifold), nu numai ca veti reusi sa substituiti o usa perfect functionala, ci chiar sa economisiti spatiu, datorita capacitatii de a se plia a celei din urma. In plus, sistemul de prindere al unei usi clasice, poate fi adaptat cu usurinta sistemului de prindere pentru usile cu doua canate.

Folosirea unui sild cu sistem de blocare este una dintre cele mai ieftine solutii de securitate pentru casa dumneavoastra. Desi aceste incuietori au forme si dimensiuni diferite, de cele mai multe ori sistemul de montare este asemanator. In plus, durata acestui proces este de aproximativ o ora pentru persoanele experimentate si in cazul in care aveti ustensilele necesare.

Custile pentru animale sunt cutii de plastic de dimensiuni diferite, prevazute la unul dintre capete cu o usa, de cele mai multe ori alcatuita din otel inoxdabil. Sistemul de inchidere al usilor este destul de simplu, avand la baza un zavor asezat fie in partea dreapta, fie in partea stanga a usilor. In cazul in care din diverse motive, usa custii pentru transportarea animalelor se uzeaza, aceasta poate fi inlocuita fara probleme.