Emite conţinut

Plante, flori si ierburi

Trandafirii sunt flori crescute de mii de ani datorita florilor cu o gama variata de culori, a frunzelor cu aspect estetic, dar si a mirosului imbietor. Trandafirii copaci sunt asemanatori tufisurilor de trandafir, doar ca ajung la inaltimea de 1.5-1.8m. Asemeni tuturor trandafirilor, cei care cresc sub forma de copac trebuie protejati de temperaturile scazute din timpul iernii. Specialistii recomanda ca daca locuiti intr-o zona unde iernile sunt exrem de friguroase, sa plantati trandafirii copaci in ghivece pentru a usura mutarea lor in interiorul casei.

Photinia fraseri este o planta agatatoare recunoscuta pentru densitatea si frumusetea sa. Desi Photinia fraseri necesita ingrijiri minime odata ce a fost plantata, este foarte important ca acesta sa fie tunsa anual pentru a putea controla dimensiunea la care ajunge. In cazul in care va aflati intr-o zona unde clima este umeda, tundeti aceasta planta agatatoare la sfarsitul iernii sau inceputul primaverii, in vreme ce daca locuiti intr-o zona unde clima este uscata, Photinia fraseri trebuie tunsa in timpul verii.

Trandafirii cu tulpina taiata in mod corespunzator si curatati foarte bine au o durata de viata mai mare intrucat pot absorbi o cantitate suficienta de apa. Capetele tulpinilor care se usuca si nu reusesc sa absoarba o cantitate suficienta de apa sunt rezultatul taierii necorespunzatoare, a apei cu impuritati sau expunerii prelungite la aer. De asemenea apa pe care o folositi trebuie sa fie foarte curata pentru a prelungi durata de viata a trandafirilor. In acelasi timp, frunzele trebuie colectate imediat astfel incat sa preveniti aparitia bacteriilor daunatoare.

Mutarea unei tufe de trandafiri care imboboceste este o actiune extrem de solicitanta, motiv pentru care trebuie sa depuneti toate eforturile necesare pentru a nu leza bobocii. In aceste conditii este recomandat sa asteptati pana la deschiderea bobocilor, insa in cazuri de urgenta puteti ignora sfatul specialistilor.

De mii de ani, trandafirii au fost apreciati pentru gratia si splendoarea lor, multi dintre gradinari investind ore intregi pentru intretinerea si ingrijirea lor. In cazul in care localizati o tufa de trandafiri care creste izolat primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa identificati specia astfel incat sa o puteti muta si ingriji in mod corespunzator.

Inghetul sau efectele sale asupra gazonului din fata casei nu pot fi prevenite niciodata. In timpul anotimpului rece, gazonul, alaturi de alte plante sau animale, se pot confrunta cu efectele nocive ale inghetului ca urmare a scaderii drastice a temperaturilor. Cea mai buna solutie in acest caz este prevenirea, lucru care poate fi realizat prin aerarea si plantarea gazonului toamna tarziu inainte de primul inghet, precum si folosirea produselor speciale pentru protectia ierbii in timpul anotimpului rece. Din fericire, daca nu ati apucat sa luati aceste masuri la timp, gazonul dumneavoastra poate fi revitalizat prin ingrijiri speciale.

Desi usturoiul salbatic poate parea la prima vedere asemanator oricarei altei plante nefolositoare, atunci cand este analizat cu atentie se vor descoperi unele trasaturi distinctive. Usturoiul salbatic este o planta perena ce poate ajunge chiar si la o inaltime de 60 cm, cultivata in general pentru aroma sa puternica. De cele mai multe ori usturoiul salbatic este confundat cu prazul sau felica.

Narcissus jonquilla este o specie de narcise galbene, deosebite de alte flori din aceeasi specie prin mirosul dulceag si tulpina cu capat rotund asemanator unui fitil.

Lalelele sunt printre cele mai frumoase flori perene, motiv pentru care acestea se regasesc in majoritatea gradinilor. Bulbii din care se dezvolta aceste flori sunt adesea mutate in alte locuri, proces care are loc dupa divizarea lor la inceputul toamnei. In cazul in care mutati bulbii de lalele la inceputul primaverii incercati sa finalizati acest proces inainte de inmugurirea lor. Daca nici acest lucru nu este posibil luati masurile necesare pentru a minimiza stresul impus la nivelul plantelor.

Lalelele pot supravietui ani de zile in gradina dumneavoastra, oferind un plus de culoare gradinii primavara de primavara. Exista, insa, si situatii cand lalelele is opresc acest curs normal de regenerare, motivele fiind variate insa cu precadere datorita faptului ca nu au fost ingrijite corespunzator. Primul pas pentru o gradina frumoasa in fiecare an este sa alegeti cu atentie speciile de lalele pe care le plantati. In acest sens trebuie sa stiti ca exista lalele care infloresc ani la rand, in vreme ce alte specii au o durata de viata de doar 1-2 ani.