Emite conţinut

Siguranta casei

Marmotele de America sunt rozatoare care isi sapa cuiburile sub pamant, reprezentand o problema doar atunci cand invandeaza gradinile si cladirile. In acest caz, tunelurile de dimensiuni mari pe care le sapa pot afecta structura de rezistenta a cladirii precum si sa duca la aparitia crapaturilor la nivelul fundatiei.

Cu siguranta fiecare dintre noi s-a confruntat cu situatia de a intra intr-o incapere si in momentul in care aprindeti lumina, becul sa se arda. In vreme ce nu exisaa o metoda eficienta pentru a preveni acest eveniment, exista alternative pentru a face alegeri mai intelepte astfel incat sa va bucurati de becuri cu o durata de viata mai mare.

Dupa ce ati petrecut intreaga vara in casa de vacanta, cu siguranta ca va fi foarte greu sa impachetati si sa va mutati in locatia de peste an. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este protejarea casei de vacanta pentru sezonul rece. Vremea extrem de rece, vantul puternic si temperaturile care scad sub zero grade au capacitatea de a afecta structura de rezistenta a casei.

Masurile de siguranta si prevenire a incendiilor reprezinta o componenta esentiala in momentul in care gatiti. In cazul uleiului pericolul de aparitie a unui incendiu in cazul in care aceasta substanta se incalzeste prea tare este destul de mare. Mai mult decat atat, prima reactie a oamenilor aflati in aceasta situatie este sa incerce sa stinga focul folosind apa, atitudine nu numai gresita ci si extrem de periculoasa.

Moliile sunt insecte de noapte care pot provoca daune semnificative hainelor, plantelor si alimentelor. Moliile au mai multe stadii de viata pornind de la oua, larve, nimfe si intr-un final adulti. Dintre toate acestea cel mai distructiv este stadiul de larva, acesta fiind momentul in care moliile incep sa manance destul de mult.

Oxidantii sunt substante chimice care au capacitatea de a face un foc sa arda cu mai multa intensitate si putere. Atat oxidantii organici cat si cei anorganici, asa cum sunt peroxidul, nitratul, clorurile, acidul percloric si acidul hidrocloric, furnizeaza focului un plus de oxigen, facandu-l sa arda cu mai multa intensitate si sa furnizeze mai multa caldura. Pentru a stinge un foc alimentat cu substante oxidante este foarte important sa va luati masurile de precautie si sa folositi un extinctor din clasa corecta.

Inabusirea unui foc se face prin indepartarea oricarei surse de oxigen. Desi exista cateva metode de a realiza acest lucru, este recomadat ca varianta aleasa sa fie aplicata numai pentru focurile cu intensitate mica. In cazul unui incendiu trebuie sa folositi un extinctor sau un furtun pentru gradina, precum si sa anuntati de urgenta pompierii.

Anularea bazaitului unui detector de fum se poate face foarte simplu prin inlocuirea bateriei. Detectoarele de fum functioneaza pe baza de baterii 9v, iar bazaitul pe care il produc isi mareste frecventa pe masura ce bateria se descarca. Din fericire insa inlocuirea bateriei nu dureaza mai mult de cateva minute.

Atunci cand tevile sunt instalate in complexe comerciale sau industriale greutatea acestora trebuie sa fie sustinuta de structura metalica a constructiei. Grinzile metalice cu talpi sunt extrem de eficiente pentru sustinerea tevilor de apa, gaze sau electricitate din astfel de cladiri masive. Conectarea tevilor de grinzile metalice cu talpi se face cu ajutorul unei combinatii de bare de suspensie si cleme mecanice.

Exista mai multe tipuri de dezastre naturale care pot pune in pericol siguranta locuintei dumneavoastra. In general aceste calamitati distrug strucura de rezistenta a casei in care locuiti, reparatiile durand cateva saptamani sau chiar luni, ca sa nu mai vorbim despre costurile ridicate. In consecinta pentru a preveni aceste probleme in mod eficient trebuie sa luati masurile necesare pentru a construi o casa ce rezista acestor dezastre naturale.