Emite conţinut

Adolescenti

Chiar si in cazul celor mai amicale divorturi tot sunt resentimente intre fostii parteneri de viata, dar atunci cand nu exista copii poate fi mai usor pentru ambele parti sa mearga in directii opuse. Totusi in momentul in care exista si un copil, parintii sunt legati unul de altul cel putin pana cand acesta ajunge la maturitate. Desi este foarte dificil sa lasati deoparte sentimentele fata de fostul sot sau fosta sotie, este extrem de important sa puneti nevoile copilului pe primul loc.

Infectiile auriculare (la nivelul urechii) sunt intotdeauna neplacute si asta cu atat mai mult cu cat acestea afecteaza organismul copiilor mici. Pentru a preveni in mod natural aceasta problema, fara a fi nevoie sa apelati la produse medicamentoase, puteti urma pasii prezentati in continuare.

Picarea unei evaluari este o problema majora pentru copii si un subiect delicat pentru parinti. Cu toate acestea, este foarte important ca in situatii de acest gen parintii si copiii sa poarte o discutie serioasa despre consecinte si modul in care evaluarea respectiva poate influenta evolutia scolara pe viitor. Amintiti-va insa ca trebuie sa fiti deschisi si sa ascultati ceea ce are de spus copilul dumneavoastra.

Psihologul Steve Atkins, sustinea intr-un articol faptul ca in general copiii asimileaza cu mare greutate ideea mutarii intr-un alt oras. Unul dintre principalele motive pentru reactiile de acest gen este nivelul mare de energie investit de adolescenti in legarea prieteniilor si intelegerea normelor sociale impuse de comunitatea in care traiesc. In momentul in care toate aceste lucruri sunt amenintate, adolescentii pot deveni suparati si chiar maniosi. Pentru a evita acest lucru tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati cativa pasi simpli.

Trisatul detine un impact extrem de puternic in viata oricarui copil, in aceasta categorie incadrandu-se copeirea unui raspuns de la un coleg, sau dimpotriva elaborarea unui plan pentru a face echipa adversa sa piarda un joc. Majoritatea copiilor inteleg instinctual faptul ca trisatul este un lucru gresit, insa nu detin puterea de a face fata tentatiei. Pentru a induce sentimentul de corectitudine este recomandat ca parintii insisi sa fie un exemplu de onestitate si nu doar sa vorbeasca despre aceste lucruri.

Conform studiilor de specialitate, de cele mai multe ori copiii care fumeaza vor continua cu acest obicei si in perioada de maturitate. In consecinta, prevenirea fumatului la copii reprezinta cheia unei vieti lungi si sanatoase. Acest lucru poate fi realizat in mod simplu vorbind deschis cu micutul dumneavoastra despre efectele nocive ale fumatului asupra organismului uman.

Cu siguranta ca fiecare parinte isi iubeste copiii mai mult decat orice pe lume, insa, in momentul in care acestia isi irosesc viata si potentialul preferand sa ramana acasa in grija parintilor in loc sa se preocupe de propriul viitor, cineva trebuie sa ia atitudine. Astfel, in cazul in care considerati ca fiul sau fiica dumneavoastra nu va trateaza cu respect, profita de generozitatea dumneavoastra si in plus isi iroseste viata, exista cativa pasi simpli pentru a schimba intreaga situatie.

Cresterea unui adolescent se poate dovedi o sarcina dificila chiar si pentru familiile in care legaturile dintre parinti si copii raman stranse. Astfel, ambele parti trebuie sa invete sa faca fata fluctuatiilor hormonale, cercurilor noi de prieteni, experientelor noi, cresterii gradului de libertate si a responsabilitatilor caracteristice unui adolecent. Pe de alta parte, cresterea unui adolecent care va respinge poate fi un proces devastator, frustrant sau dureros pentru parintii aflati in situatii de acest gen.

Pentru a trece cu bine de aceasta perioada, este necesar ca parintii sa incerce sa adopte o atitudine care sa le intareasca autoritatea in fata adolescentului, care sa il protejeze dar si sa ii ajute sa isi patreze integritatea si valorile morale.

In ciuda cresterii popularitatii feminismului modern, tot mai multe adolescente sunt predispuse spre autoabuz, consumerism si presiuni sociale crescute. Scaderea respectului fata de sine si nesiguranta afecteaza toate adolescentele intr-o anumita masura, insa, aceasta perioada poate fi reprezentata si de modificari comportamentale si de personalitate extreme. Conform studiilor realizate de medicul Mary Pipher, in perioada adolescentei fetele de confrunta cu scadere IQ-ului si a performantelor scolare la matematica si stiinte exacte. In plus, adolescentele isi pierd independenta, fiind predispuse la asumarea unor riscuri radicale.

Nesiguranta din perioada adolescentei nu poate fi combatuta peste noapte, insa, exista cateva metode eficiente pentru a face fata acestei situatii.

Vaccinurile protejeaza si chiar previn aparitia unor boli fatale la copiii cu varsta mica. Astfel, desi este bine cunoscuta importanta vaccinurilor, pentru parinti este foarte greu sa isi vada copii suferind. Copiii cu o varsta mai mica de un an au nevoie de efectuarea mai multor vaccinuri, la un interval de cateva luni. Linistind copilul imediat dupa efectuarea vaccinurilor, il puteti ajuta sa uite de durere si sa revina la activitatile sale de rutina.