Emite conţinut

Copii

Pentru adolescenti permisul de conducere poate reprezenta o noua forma de liberatate insa, pe cat de dorita, pe atat de inspaimantatoare. In plus, sofatul necesita timp si exercitiu, dar teama de a fi la volan poate ingreuna foarte mult acest proces. Pentru a va ajuta copilul sa isi depaseasca teama de a sofa este necesar sa urmati cativa pasi simpli.

In general un IQ mai mare decat media normala poate indica faptul ca micutul dumneavoastra este un copil dotat. Pentru a stabili daca acest lucru este adevarat, exista unele teste speciale care ce pot fi efectuate in cabinete pshihologice speciale. Din pacate costurile acestor teste pot fi destul de mari. Pentru cei care nu sunt dispusi sa investeasca o suma de bani atat de mare, exista posibilitatea descarcarii unor teste pentru IQ de pe internet.

Parintii si personalul calificat ii pot ajuta pe copiii sa faca fata unui deces impartasind propriile experiente. Perioada copilariei trebuie sa permita copiilor sa isi dezvolte personalitatea, talentele si interesele proprii intr-un mediu lipsit de stres. Cu toate acestea, natura isi urmeaza cursul, motiv pentru care atunci cand sunt foarte mici copiii pot fi nevoiti sa faca fata decesului unei persoane dragi. Din fericire acest moment poate fi depasit cu succes prin discutii deschise si destul timp pentru ca acesta sa isi insuseasca noile concepte: moarte si doliu.

Desi pana acum jocurile creative nu erau considerate importante pentru dezvoltarea copiilor, studiile de specialitate au dovedit contrariul. Aceste jocuri nu sunt importante numai pentru dezvoltarea fizica a copilului ci detin un impact benefic asupra psihicului acestuia. Chiar si in aceste conditii este foarte important sa nu lasati copilul nesupravegheat pentru a va asigura ca acesta nu se va rani.

Comunicarea reprezinta cheia unei relatii, iar relatia cu fiul/fiica dumneavoastra nu face exceptie de la aceasta regula. Comunicarea intr-o nota pozitiva contribuie la construirea unei relatii frumoase cu fiul sau fiica dumneavoastra si in acelasi timp previne certurile. In consecinta este bine sa va analizati comportamentul pe care l-ati adoptat fata de copilul dumneavoastra si sa faceti modificarile necesare pentru a consolida relatia parinte-copil.

Insuflarea trasaturilor pozitive de caracter copilului dumneavoastra il va ajuta pe acesta sa faca fata responsabilitatilor, precum si sa isi stabileasca asteptari realistice pentru viata reala atat in interiorul cat si in exteriorul locuintei. In consecinta, nu este de ajuns sa va invatati copilul sa spuna „Te rog!” sau „Multumesc!” ci sa introduceti in rutina sa activitati zilnice care sa il ajute sa invete cat sunt de importante respectul fata de sine, munca, aprecierea corecta a timpului si respectul fata de cei din jur.

Varsta de 4 ani reprezinta o perioada de formare pentru capacitatea copilului de a-si imbogati limbajul si de a-si insusi concepte logice. In consecinta este extrem de important sa ii cititi cat mai multe povesti. Atentie insa intrucat intonatia folosita este la fel de importanta ca cititul in sine. Daca intonatia dumneavoastra nu este una cursiva sau faceti pauze lungi si dese pentru a deslusi ce scrie in cartea din care cititi, cel mai probabil copilul dumneavoastra isi va pierde interesul.

In cazul copiilor adoptati, intrebarile cu privire la parintii biologici raman la fel de controversate chiar si cand acestia ajung la maturitate. Aflarea identitatii parintilor biologici poate fi un proces extrem de usor, in cazul in care Centrul pentru adoptii va ofera aceste informatii. In cazul in care numele parintilor biologici nu poate fi furnizat, va fi nevoie sa investiti mai mult timp si mai multi bani pentru aflarea adevarului.

Perioada adolescentei se poate dovedi extrem de dificila, iar in momentul in care aveti de-a face cu o adolescenta rebela va fi necesar sa gasiti o cale pentru a-i tempera comportamentul. Primul pas pe care trebuie sa il faceti in aceasta privinta este sa va amintiti de perioada cand dumneavoastra insiva erati adolescenti, precum si care erau asteptarile pe care le aveati de la parintii dumneavoastra.

Perioadele de tranzitie sunt greu de suportat pentru oricine, insa copiii se pot confrunta cu dificulati speciale in astfel de situatii. IIndiferent daca schimbarea se datoreaza nevoii de a va muta intr-un alt oras, unui divort sau decesului unei perspane apropiate, este foarte important, ca adult, sa ajutati copilul sa faca fata acestei perioade.