Emite conţinut

Sarcina

Aducerea copilului acasa de la spital si posibilitatea de a avea grija de el din acel moment incolo este cu siguranta un moment emotionant. Totusi, atunci cand ingrijiti un copil nu trebuie sa va sfiiti sa cereti sfaturile si ajutorul prietenilor si ai familiei, si asta cu atat mai mult in cazul in care va simtiti coplesiti.

Una dintre cele mai frumoase perioade a sarcinii este reprezentata de aflarea sexului viitorului copil. Multumita evolutiei tehnologice din acest domeniu, in prezent parintii nu mai trebuie sa astepte 9 luni pentru a afla daca vor avea un baiat sau o fata.

Stabilirea dimensiunii fatului in timpul sarcinii joaca un rol important in cadrul ingrijirii prenatale. Medicii se ghideaza dupa dimensiunea aproximativa a fatului pentru a determina varsta fetala, a identifica unele probleme precum restrictii de crestere intrauterina (caz in care copilul creste prea incet), precum si pentru a induce travaliul, daca dimensiunea fatului este mai mare decat in mod normal, conform varstei fetale. In vreme ce nici o metoda nu ofera rezultate cu un grad de precizie de 100%, exista cateva variante eficiente.

Ecografia este un test care foloseste undele sonore de frecventa inalta pentru a genera o imagine a fatului si a placentei. De-a lungul sarcinii, ecografiile sunt recomandate pentru a monitoriza evolutia sarcinii si starea de sanatate a copilului. Intre saptamanile 18-20 de sarcina acest test are capacitatea de a stabili sexul viitorului copil. In vreme ce medicii specialisti au cunostinetele necesare pentru a identifica sexul fatului, cu putina indrumare parintii isi pot insusi la randul lor aceasta capacitate.

Stabilirea greutatii fatului in timpul sarcinii nu este un proces simplu, insa personalul medical de specialitate va poate oferi o cifra aproximativa, in functie de dimensiunea fatului si cea a abdomenului mamei.

Viitorii parinti se simte adesea responsabili sa ofere copilului cel mai bun start in viata. Astfel, acestia vor incerca sa creasca IQ-ul copilului punandu-i muzica clasica sau batand codul Morse pe abdomenul mamei. Conform lui John Medina, expert in acest domeniu, nici unul dintre produsele ce pot fi gasite in comert nu si-a aratat eficienta in ceea ce priveste dezvoltarea intelectuala a fatului. Cu toate acestea studiile de specialitate au identificat cateva cai simple pentru ca demersul dumneavoastra sa se transforme intr-un succes.

Perioada sarcinii si nasterea reprezinta experiente minunate pentru o femeie, insa in acelasi timp pot lasa urme vizibile asupra corpului acesteia. Astfel, media kilogramelor in plus acumulate de o femeie in timpul sarcinii este de 11-15 kilograme. Chiar daca o mare parte din aceasta greutate dispare dupa venirea copilului pe lume, multe dintre femei constata ca este destul de greu sa revina la forma initiala. Urmand insa un program bazat pe dieta, exercitii fizice si modificari ale stilului de viata, veti reusi sa obtineti silueta dinainte de sarcina in doar cateva luni.

Adaptarea la un nou stil de viata odata cu venirea copilului de pe lume este un proces solicitant dar extrem de frumos. In cazul in care copilul este nascut prematur, inainte de saptamana 37 de sarcina, riscul de aparitie a complicatiilor si implicit a provocarilor este mai mare atat pentru nou-nascut cat si pentru parinti. Parintii care se afla intr-o astfel de stituatie pot observa comportamentul copilului nascut prematur pentru a stabili daca acesta se dezvolta normal.

Venirea unui copil pe lume, indiferent daca este vorba despre primul sau al saselea copil, este o perioada extrem de frumoasa pentru orice cuplu. Cu toate acestea, primele luni din viata copilului se pot dovedi stresante si obositoare, motiv pentru care multe femei se confrunta cu scaderea libidoului si a staminei. In cazuri extreme aceste lucruri pot avea un imact negativ asupra vietii de cuplu, ducand la separare sau chiar divort. In consecinta, mentinerea mariajului dupa nasterea unui copil nu este un proces simplu, insa, urmand pasii prezentati mai jos veti duce acest demers pana la capat.

De cele mai multe ori nou-nascutii se confrunta cu anxietate fata de straini, caz in care singurele prezente pe care le accepta in preajma lor sunt membrii familiei. Aceasta anxietate fata de straini se poate manifesta chiar si fata de persoanele pe care acesta le cunoaste, caz in care copiii vor deveni timizi si retrasi de fiecare data cand in incapere se vor afla si alte persoane in afara de parinti. In majoritatea cazurilor acest comportament este manifestat timp de cateva luni la mijlocul primului an de viata si cateva luni la mijlocul celui de-al doilea an de viata.