Emite conţinut

GPS

Sistemele GPS TomTom permit printre altele adaugarea punctelor de interes sau POI-uri (Points of Interest). Un punct de interes poate fi reprezentat de ruta pana la magazinul din apropierea locuintei dumneavoastra, semne ce circulatie, semafoare sau chiar radare. Copierea acestor fisiere nu necesita folosirea unui program special, ci doar cuplarea GPS-ului folosind un cablu de date USB. Odata ce ati instalat punctele de interes pe GPS-ul TomTom, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa selectati ruta dorita, din lista care va aparea sub „Navigate to...”, de pe ecranul special al acestui dispozitiv.

Sistemul TomTom GO 700 este un dispozitiv de navigare GPS portabil, cu ecran de 3.5 inch, ce permite localizarea pozitiei autovehiculului dumneavoastra si indrumararea sa catre o a doua locatie prestabilita. Asemeni tuturor sistemelor GPS, in cazul in care bateriile sunt prea uzate, functionalitatea dispozitivului TomTom700 va fi afectata.

Navigon este un producator de sisteme de navigare GPS mobile, utilizat cu precadere in Europa. In afara de GPS-urile clasice care pot fi atasate la masina, Navigon ofera si programe care pot fi instalate direct pe telefoanele dumneavoastra. Astfel, in cazul in care detineti un telefon Motorola Milestone, care suporta aplicatia pentru GPS oferita de Navigon, acesta poate fi instalat in doar cateva minute.

Navigon sunt dispozitive de navigare GPS care, conform manulului de utilizare pentru modelul Navigon 2100 ofera harti pentru mii de POI-uri (puncte de interes). In cazul in care la un moment dat ati setat o parola astfel incat sa preveniti folosirea neautorizata a GPS-ului, cand veti deschide pentru prima data acest dispozitiv, vi se va cere cu siguranta introducerea parolei.

Garmin si TomTom sunt doua companii producatoare de GPS-uri, insa fiecare dintre ele foloseste un alt format pentru citirea a fisierelor. Acest lucru se aplica, bineinteles, si POI-urilor (puncte de interes, din eng. Points of Interest). Din fericire, in prezent de pe internet puteti descarca programe speciale, precum RouteConverter, extrem de eficiente pentru convertirea fisierelor dintr-un format in altul.

Motorola Q este un smartphone prevazut cu tastatura QWERTY, bluetooth, camera de 1,3 megapixeli, mesaje multimedia, email pe mobil, precum si ecran landscape si trackball (dispozitiv de indicare care contine o bila activata pe baza de senzori).Pentru cei care folosesc acest smartphone pentru a trimite emailuri si mesaje, Motora ofera functia Autocapitalization, ce are rolul de a scrie prima litera a unei propozitii cu majuscule. In cazul in care nu doriti ca aceasta functie sa fie activata, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa accesati meniul „Settings”.

TomTom este unul dintre cele mai populare dispozitive GPS portabile, produs de firma daneza cu acelasi nume. Functionalitatea acestor sisteme este data in primul rand de faptul ca pot fi mutate cu usurinta de pe o masina pe alta. In prezent utilizarea unui GPS este extrem de simpla, datorandu-se primul rand de folosirea unei denumiri simple pentru fiecare setare, acest fapt fiind dublat de atasarea unei iconite sugestive.

Telefoanele din seria BlackBerry Bold sunt prevazute cu sistem de navigare GPS care permite localizarea utilizatorului, precum si folosirea unor servicii precum BlackBerry Maps si Google Maps. Aceste telefoane au doua tipuri de setari: primul - „Location On” activeaza GPS-ul pentru toate programele si al doilea - „911 only” activeanza GPS-ul doar pentru situatiile de urgenta.

Sistemul de navigare TomTom foloseste semnalul GPS pentru a stabili care este pozitia dumneavoastra pe o harta. Din nefericire insa, aceste harti se pot invechi si asta ca rezultat al modificarilor constante. In aceste conditii in loc sa le stergeti si sa renuntati la ele, este recomandat sa achizitionati modelele mai noi. In cazul in care folositi un sistem de navigare TomTom, serviciul de downloadare a hartilor update este inclus in pachetul TomTom Plus. Acest serviciu permite donwloadarea hartilor pentru anumite regiuni sau chiar a unei intregi tari.

Google Earth poate fi folosit pentru a localiza punctele de interes si informatiile stocate pe GPS. Suna dificil? In realitate acest proces este extrem de simplu, avand posibilitatea de a va folosi de intregul potential al serviciului Google Earth in acest scop. In plus, setarile pe care trebuie sa le realizati sunt aproximativ la fel pentru toate sistemele GPS.