Emite conţinut

Sisteme audio

Un accelerometru este un dispozitiv electronic ce poate fi folosit pentru calcularea rotatiei, unghiului, inclinarea si vibratiile, alaturi bineinteles, de acceleratie. Aceste dispozitive au fost incluse in diverse aparate electronice precum masini, alarme, sau console pentru jocuri. In prezent accelerometrele au fost incluse in unele dispozitive de ultima generatie precum iPhone.

Exista mai multe variante de a conecta mai multe tipuri de difuzoare intr-un circuit electric. Una dintre aceste variante este legarea difuzoarelor in serie, cu alte cuvinte capatul primului difuzor va fi conectat la capatul celui de-al doilea, s.a.m.d. In aceasta situatie rezistenta circuitului electric va fi crescuta, motiv pentru care este extrem de important sa stabiliti care este nivelul de ohmi suportat de amplificatorul pe care il folositi.

Folosirea castilor la un volum prea mare poate produce leziuni la fel de grave urechilor ca orice alt dispozitiv. Motivul acestei probleme rezisa in faptul ca undele sonore sunt transmise direct in canalul auricular. Pentru a preveni leziunile la nivelul urechii puteti testa care este nivelul decibelilor transmisi prin castile pe care le folositi.

Folosirea mai multor subwoofere intr-un sistem home theater este o decizie buna, insa atunci cand ele au dimensiuni diverse procesul se poate dovedi anevoios. In plus, folosirea subwooferelor de dimensiuni diferite va oferi rezultatele scontate, atat timp cat toate elementele sunt de calitate inalta.

Condensatoarele au rolul de a mentine sarcina electrica pentru a suplimenta caderile de curent elecric, sau dimpotriva pentru a amortiza fluctuatiile de curent electric. Astfel, indiferent daca doriti a construiti un circuit electric sau pur si simplu doriti sa inlocuiti un condensator stricta, este esential sa determinati mai intai valoarea acestuia. Unitatea de masura pentru condensatoare este Farad, notat „F” iar dimensiunea acestora este extrem de mica pornind de la pico, nano si micro.

Un condensator este o componenta esentiala a unui difuzor, motiv pentue care producatorii de sisteme audio isi dau toata silinta pentru a alege produsele de cea mai buna calitate in vederea obtinerii atat a unui design placut, cat si a unor sunete extrem de calitative.

Orice dispozitiv electric a carei capacitate de functionare a scazut poate avea drept cauza aparitia unui scurt circuit la nivelul cablurilor electrice. Desi in general, indentificarea locului unde s-a produs acest scurt circuit, este considerat un proces epuizant si frustrant, folosirea unui multimetru va usura si va scurta durata acestui proces.

Condensatoarele unui LCD au rolul de a stoca electricitate, permitand in acest fel o descarcare de voltaj mai mare decat ar suporta in mod normal circuitul electric. In interiorul unui condensator un cablu de izolator separa doi anozi. In momentul in care oricare dintre aceste elemente sunt uzate sau deteriorate, capacitatea de functionare a condenatorului scade, putand duce chiar si la scurt-circuitul sistemului electric.

Suntetul este masurat atat in decibeli (dB), cat si in nivelul presiunii sunetului (SPL – sound pressure level). In cazul difuzoarelor de camera decibelii pot fi masurati din mediul ambiental cu ajutorul unui aparat special. In cazul castilor care sunt montate in urechi, problema este insa mai mare intrucat testele se pot dovedi greoaie si rezultatele imprecise.

Intr-un circuit electric, rezistenta reprezinta capacitatea acestuia de a se opune curentului electric pentru a evita supraincarcarea circuitului. Acest lucru poate fi realizat instaland un singur rezistor sau chiar mai multi rezistori legati in serie. In cazul amplificatoarelor pentru chitara rezistenta este de 4, 8 sau 16 ohmi in functie de dimensiunea acestora. Rezistenta amplificatoarelor opoate fi stabilita folosind un instrument denumit multimetru digital.