Emite conţinut

Sisteme audio masina si electronice

Frecventele canalelor transmise de televiziunile prin cablu se pot modifica periodic datorita aparitiei unor posturi noi sau dimpotriva a inchiderii altor posturi mai vechi. In cazul in care folositi un televizor Sony Triniton Wega si doriti sa va asigurati ca beneficiati de toate canalele oferite de firma care furnizeaza televiziune prin cablul tot ceea ce trebuie sa faceti este sa scanati frecventele televizorului dumneavoastra.

Un videoproiector necesita primirea unui semnal video pentru a afisa imaginile pe un ecran. In aceasta situatie este recomandata folosirea unui kit wireless pentru transmiterea semnalului video in locul cablurilor clasice. Aceste kituri pot fi achizitionate de la magazinele de electronice si nu necesita angajarea unui profesionist pentru a fi instalat.

Un cablu RCA este folosit in general pentru transmiterea semnalelor video sau audio spre dispozitive electronice care au un acelasi tip de conexiune. Pentru a cupla un cablu cu mufa RCA cu un cablu cu intrare AUX la un dispozitiv precum amplificatoare cu port USB, este necesara utilizarea unui adaptor RCA-USB. Adaptorul are rolul de a converti semnalele primite de mufa RCA in semnale care pot fi recunoscute si transmise la randul lor prin portul USB. Acest tip de adaptor poate fi achizitionat de la mangazinele de electronice sau computere.

Rolul unui amplificator este de a transmite un semnal audio puternic prin difuzoare. Exista numeroase componente care intra in alcatuirea unui amplificator precum transformatoare de forta, sigurante, tranzistori, condensatoare, rezistori si potentiometre. In aceste conditii in momentul in care una dintre componente se scurtcircuiteaza, functionalitatea amplificatorului va fi afectata. Unul dintre cele mai importante aspecte in intretinerea unui amplificar consta in identificarea componentelor defecte, precum si a naturii problemei care a intervenit.

Zgomotul extern se poate dovedi de nesuportat si uneori va poate impiedica sa folositi radioul CB. La nivelul radioului CB exista doua modalitati prin care sunetul este produs: pe de o parte prin sistemul radio propriu-zis si pe de alta parte prin antena acestui dispozitiv. In cazul zgomotului produs la nivelul antenei exista cateva lucruri pe care trebuie sa le verificati astfel incat sa descoperiti sursa acestei probleme.

Statiile radio CB sunt destinate transmiterii informatiilor pe unde scurte si medii. In general statiile radio CB sunt afectate de motoarele autovehiculelor sau de cablurile electrice ale acestora, generand zgomot alb si energie statica, ambele fenomene afectand calitatea sunetului. Din fericire exista doua posibilitati pentru a remedia aceasta problema: folosirea unui circuit de reglare silentios sau folosirea unui filtru pentru sunet.

Pentru a maximixa efectul audio al unui difuzor, acesta trebuie asezat intr-o cutie cu volum specific. Acest fapt nu reprezinta o problema pentru difuzoarele incluse in sistemele audio pentru locuinte, producatorii oferind cutii cu volumul corespunzator. In cazul difuzoarelor pentru masini lucrurile sunt putin diferite, intrucat cutiile nu se pot potrivi oricarui model de masina. Din acest motiv, difuzoarele auto vin impreuna cu specificatiile necesare in ceea ce priveste volumul acestora, cumparatorii avand posibilitatea de a-si construi propriile cutii.

Functionalitatea unui CD changer consta in faptul ca va ofera posibilitatea de a schimba CD-urile pe care doriti sa le ascultati cu doar o apasare de buton. In plus, acest sistem nu trebuie folosit decat in momentul in care doriti sa adaugati sau sa schimbati CD-urile, motiv pentru care acesta poate fi instalat oriunde doriti.

Pana nu demult in momentul in care aparatele electrice se stricau sau se scurtcircuitau, tot ceea ce trebuia sa faceti era sa apelati la serviciile unui electrician. In prezent, insa, tot mai putini oameni adopta aceasta atitudine. Motivul rezida in parte in instinctul de a inloui aparatura uzata. Desi logica acestie atitudini nu poate fi negata, trebuie sa luam in considerare inutilitatea de a arunca un difuzor perfect functional doar din cauza unui scurtcircuit la nivelul cablului sau. Din fericire, remedierea acestei probleme se poate face simplu cu efort minim.

Cutiile difuzoarelor pentru masina se pot incadra in doua categorii: cutii cu o singura deschidere pentru difuzor si cutii prevazute si cu un tub acustic, asezat in partea din spate. In cazul cutiilor cu o singura deschidere, exista un orificiu unic pentru difuzor, fara alta varianta de propagare a sunetului. Carcasele deschise, pe de alta parte, detin in afara de orificiul pentru difuzor, si un tub acustic pentru difuzor ce are capacitatea de a imbunatati calitatea sunetului produs de difuzor. Structura acestui element este simpla, fiind prevazut cu un con cilindric ce face legatura intre cutia difuzorului si orificiul tubului acustic. Tuburile acustice pentru difuzoare pot fi achizitionate la dimensiuni standard, insa, in functie de modelul si specificatiile difuzorului pe care il folositi este necesar ca acestea sa fie taiate cu multa precizie.