Emite conţinut

iPod - iPhone

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui iPhone sau a unui iPad, este foarte important sa va interesati inainte astfel incat sa nu cheltuiti bani pe un dispozitiv care nu vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra. Principalele elemente pe care trebuie sa le luati in considerare sunt tipul ecranului, durata de viata a bateriei, calitatea aparatului de filmat, precum si forma telefonului.

iPhone-urile sunt prevazute cu microfoane incorporate si cu aplicatia Voice Memos, astfel incat sa aveti posibilitatea inregistrarii fiecarui curs la care participati. Important este insa sa luati cateva masuri necesare obtinerii unei inregistrari audio calitative. In acest sens este bine sa mergeti la facultate mai devreme pentru a gasi un loc aproape de vorbitor, precum si sa experimentati cu diverse tipuri de setari pana cand obtineti rezultatul dorit.

Orice dispozitiv care foloseste optiunea geotagging are capacitatea de a localiza latitudinea si longitudinea unde a fost realizata o imagine, lucru ce se aplica si in cazul iPhone-urilor. Din pacate, daca folositi un astfel de telefon nu veti putea accesa informatiile din metadate decat cu ajutorul unui program specializat, care poate fi achizitionat de pe App Store.

iPhone-ul va ofera posibilitatea crearii unor imagini de fundal fixe folosind fotografiile stocate cu ajutorul unor aplicatii speciale. In plus, puteti seta iPhone-ul astfel incat imaginile de fundal fixe sa fie afisate pe ecranul telefonului dumneavoastra sau atunci cand acesta se afla in modul stand-by.

Apple ofera o aplicatie pentru iPhone, denumita Mail, ce permite utilizatorilor sa trimita si sa primeasca emailuri de pe mai multe tipuri de conturi, inclusiv cele care folosesc Post Office Protocol, cunoscut si ca POP. Folosind acest serviciu, emailurile primite sunt downloadate pe dispozitivul dumneavoastra si apoi sterse de pe serverul principal. In cazul in care contul dumneavoastra de email foloseste un protocol simplu de transfer al corespondentei (SMTP - Simple Mail Transfer Protocol), serviciul POP poate fi setat cu usurinta.

Unele firme care ofera internet wireless nu permit folosirea dispozitivelor (de exemplu iPhone 4.0) pe post de modem pentru a oferi conexiune 3G pe laptopuri. In consecinta in momentul in care veti dori sa folositi iPhone-ul 4.0 pentru a avea acces la internet pe laptop in locurile fara puncte Wi-Fi, este necesar ca mai intai sa folositi programul Cydia. Atentie insa, intrucat Cydia nu poate fi instalat decat dupa realizarea prcesului de jailbreak.

Atunci cand va conectati la internet de pe iPhone folosind reteau Wi-Fi in locul celei 3G, reusiti sa economisiti baterie si sa obtineti o viteza de navigare mai mare. In cazul in care intampinati probleme in ceea ce priveste conectarea la reteaua Wi-Fi, este necesar sa accesati setarile avansate ale telefonului. In general acest tip de retele foloseste DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), protocol ce poate fi activat din meniul „Settings” al iPhone-ului.

In cazul in care detineti un site personal sau profesional despre iPhone-uri, trebuie sa stiti ca puteti folosi link-uri directe catre aplicatiile folosite de aceste dispozitive. Cu alte cuvinte, indiferent daca aveti un blog, evaluati performantele acestor telefoane sau doriti sa permiteti vizitatorilor sa downloadeze aplicatii pentru iPhone-uri, puteti posta link-urile catre aceste aplicatii folosind URL-urile din iTunes.

iPhone-urile sunt realizate in asa fel incat setarile de carrier sa fie detectate in mod automat in momentul in care introduceti cardul pentru Subscriber Identity Module atunci cand activati acest telefon. Singura data cand va fi nevoie sa modificati setarile de carrier este atunci cand calatoriti in alta tara si veti dori sa folositi telefonul si in noua locatie. Aceste modificari pot fi realizate accesand meniul „Settings”.

In momentul in care achizitionati un iPhone, acesta trebuie activat inainte de a putea fi folosit. Activarea iPhone-ului anunta atat operatorul de internet, cat si firma Apple faptul ca iPhone-ul dumneavoastra poate fi folosit. De asemenea prin procesul de activare, operatorul de internet va incepe sa trimita informatii care sa permita conectarea telefonului la reteaua sa, sa trimita si sa primeasca apeluri si mesaje scrise. Activarea unui iPhone se poate face folosind computerul personal, atat timp cat accesati aplicatia iTunes.